Így dolgozunk

Hogyan dolgozunk? Ismerd meg a módszereket, amelyekkel a munkahelyi jóllétet támogatjuk!

Munkavállalóknak, munkahelyi csapatoknak, szervezeteknek is abban segítünk, hogy mentális egészségük stabil, kapcsolataik pedig harmonikusak legyenek.

SZERVEZETI OMBUDS

Csapatunk Szervezeti Ombudsa – Müller Mónika – Magyarországon egyedülállóan, abszolút elöljáróként jelenleg is Ombusként dolgozik egy KKV-nál.

Személyiségével a Mental Teamben egy olyan biztonságos közeget teremt az adott szervezet munkavállalói részére, ahol mindenki elmondhatja aggályát, sérelmét, problémáját a felelősségre vonás következménye nélkül, tekintettel arra, hogy teljes titoktartásban, pártatatlanságban, függetlenségben és informális keretek között dolgozik.

Ezzel olyan preventív funkciót lát el, melyben a káros folyamatok előre jelezhetőek, a konfliktusok esetleges eszkalálódása és a veszteséggel járó esetek megelőzhetőek, miközben a munkavállaló problémájára és szükségletének kielégítésére objektív megoldás születik.

Megértés és őszinte figyelem

100%-ig a munkavállalóra fókuszálva hallgatom meg, amit el szeretne mondani.

Titoktartás

Alapvető, hogy senkit nem informálok arról, ami a konzultációnkon elhangzik.

Ítélkezésmentes környezet

Maradéktalanul magát adhatja, aki eljön hozzám, nem minősíti őt senki.

A negatív érzelmek mögött mindig valamilyen kielégítetlen szükséglet áll. Ha ezeket validáljuk, feltérképezzük, belső erőforrást mozgósíthatunk a megoldásra fókuszálva, ezzel segítjük a szervezet tagjainak teljes potenciáljuk elérést. Így lesz a munkahelyi mentális egészségből win-win helyzet.

Mit teszek?

 • figyelek és meghallgatok;
 • kérdések útján feltárom a problémákat;
 • segítek megkeresni az ideális megoldási lehetőségeket;
 • titoktartást, pártatlanságot és informalitást biztosítok.

Mit NEM teszek?

 • nem adok tanácsot;
 • nem döntök;
 • nem foglalok állást;
 • nem ítélkezem;
 • nem vizsgálódom.

Érdekel az Ombuds konzultáció?

MENTAL COACHING

A Mental Coach a szervezet munkavállalóinak egy olyan platformot biztosít, ahol fejleszthetik önismeretüket, dolgozhatnak elakadásaikon, ránézhetnek lehetőségeikre és határaikra, tisztább képet kaphatnak működési sémáikról, célokat fogalmazhatnak meg, melyek megvalósításában támogatást kapnak magánéleti és karrier témában egyaránt.

A mentálisan, lelkileg kiegyensúlyozott munkavállaló egy vállalat alappillére, így munkáltatóként kiemelten fontos, hogy lehetőséget biztosítsunk a coachingra bárkinek a szervezeten belül. Nem szervezetten, hiszen egy ilyen folyamat csak önkéntes formában működhet, teljes titoktartásban.

Mi a Mental Coaching?

 • egy segítő beszélgetés, ami segít eljuttatni a coacheet a jelenlegi helyzetéből oda, ahova el szeretne jutni
 • önkéntes folyamat
 • érzésekkel, gondolatokkal, cselekvési késztetésekkel foglalkozunk
 • a jelenben dolgozunk a jövőt szem előtt tartva
 • nem tanácsadás, nem baráti beszélgetés és nem is pszichoterápia

Mit tesz a Mental Coach?

 • legfontosabb eszköze a reflektív figyelem és a kérdezéstechnika
 • kézben tartja a folyamatot
 • a coachee fejlődését tartja szem előtt
 • titoktartás kötelezi
 • mindig figyelembe veszi a coaching szakmai és etikai irányelveit
Balázs Mariann Mental coach

A coaching célja, hogy fejlődjön a munkavállaló önreflexiója, képességeit optimálisan alkalmazza, „legyen rendben önmagával”. Fentiek megvalósulása javítja a munkamorált, a munkahelyi légkört, az együttműködést a kollégákkal és vezetőkkel egyaránt.

Érdekel a konzultáció?

TELJESKÖRŰ JÓLLÉTI KONCEPCIÓ KIDOLGOZÁSA

A mentális egészség olyan jólléti állapot, amelyre jellemző, hogy az egyén jól érzi magát, kiteljesedett kapcsolatokkal rendelkezik, és meg tud birkózni a problémáival. A mentális egészség hatással van az emberek gondolkodására, kommunikációjára, befolyásolja tanulását és fejlődését. Az érzékelt jóllét erősíti az ellenálló képességet és az önbecsülést. Ezek a közösségben, a társadalomban, a szakmai életben és a kapcsolatokban való sikeres részvétel legfontosabb összetevői. A rossz mentális egészség aránytalan mértékben eredményezhet munkahelyi hiányzást, munkaképtelenséget és korai nyugdíjba vonulást, nem beszélve a demotivációról, munkahelyi konfliktusok kialakulásáról.

Azoknak a munkahelyeknek, amelyek hosszú távon szeretnének számítani dolgozóik kimagasló tevékenységére, érdemes saját mentális egészséggel kapcsolatos cselekvési tervet kidolgozniuk.

Ezek a gyakorlat-orientált tervek adhatnak vezérfonalat későbbiekben az egészséges munkahelyi légkör megteremtéséhez. A pozitív hatást elősegítheti egy könnyen hozzáférhető holisztikus szemléletű egészségügyi rendszer, ahol az érdeklődő, vagy az érintett személy információhoz juthat a testi- lelki kondícióval kapcsolatban, megoldási javaslattal egybekötve, vagy egy olyan platform, ahol erről rendszeresen, tervezetten és transzparensen lehet a munkavállalók bevonásával kommunikálni.

Mindig minden esetben megvizsgáljuk az adott vállalat igényeit, céljait és lehetőségeit, ezek alapján állítjuk össze a wellbeing koncepciót.

Érdekel a konzultáció?

MENTÁLHIGIÉNÉS ELŐADÁSOK

Az informatív vagy interaktív előadások (akadályoztatás esetén videók, podcastek és cikkek formájában)  nagy segítséget jelentenek a mentális egészség megőrzéséhez, eléréséhez. Biztonságosan alkalmazható első lépcsőfokként, miközben a befogadás folyamata csak látszólag passzív, belül már segít előkészíteni a pozitív változásokat.

Számos tudományos vizsgálat igazolja, hogy az intenzív negatív érzelmi állapotok, a tartós nagyfokú stressz növeli a szív-és érrendszeri megbetegedések kockázatát; szerepet játszik a komplikációk megjelenésében, az életminőség romlásában.

Felkészít a továbblépésre

Felébresztheti a további önismereti igényeket, csoportos vagy egyéni munka iránt is.

Biztonságos első lépcsőfok

A fokozatosság elve szerint, az előadásokkal biztonságosan kezdődhet meg az önismereti út.

Elvezet az első felismerésekhez

A motivált, erősebben érintett kollégák felismerésekhez juthatnak önmagukról.

Az előadás, mint mentális egészségmegőrzési forma nagy segítséget jelenthet a mentális egészség fenntartásában vagy elérésében.

A változás, illetve személyiségfejlesztés iránti vágy felébredhet saját elhatározásból, akár a szervezeti rendszeren kívül is – eredményessége viszont a munkavégzés során is egyértelműen megjelenik majd.

Bizonyos témák nagyobb súllyal vannak jelen egy szervezetben, függően a szervezet céljától, életciklusától, a külső-belső aktualitásaitól. Ennek megfelelően, az általunk javasolt témákra a cégre szabott módokon, különböző mélységben szeretnénk koncentrálni, fókuszálni. Az előadások tematikáját a céges igényeknek megfelelően igyekeztünk kialakítani. 

Érdekelnek az előadások?

SZEMÉLYISÉGFEJLESZTŐ KÁRTYAJÁTÉKOK

A Tarot-kártyát erről az oldaláról kevésbé ismerik, de egy rendkívül hatékony, önismeretet támogató eszköz. Lehetőséget teremt a belső önvalóval történő összekapcsolódásra, így fontos összefüggésekre világít rá a személyiségről. Tudatossághoz, önreflexióhoz segít hozzá.

 

A Tarot már több ezer éve szól az emberhez – ahhoz, aki a külvilág káoszából kilépve, önmagát keresve indul el mélyebbre, önmaga felé. A kártya képei tükrözik a belső lelkiállapotokat, így összekötve az embert tudattalan érzéseivel, gondolataival, vágyaival.

Mire alkalmas a Tarot-kártya?

Segít kapcsolódni a belső önvalóval

Rálátást ad az erősségekre, gyengeségekre, célokra és lehetőségekre.

Segíti az önismeret elmélyítését

Tudatosabb, fejlődőképesebb jelenlétet eredményezhet.

Segít fejleszteni az intuíciót

Tanácsot ad a döntésekhez és a kapcsolatok tisztán látásához.

A Tarot-kártya egy varázslatos, ám egyúttal rendkívül egyszerű és könnyen elérhető közvetítő csatorna, segítségével tisztábban láthatod önmagad. Működése döbbenetesen hatékony, egyszerre vizuális, intuitív, gyakorlatias és elvont élmény!

Szemléletváltó kártyák valójában egy asszociációs játékot indítanak el benned, a rajtuk megjelenő kép és leírt szó vonatkozásában is. (Ezek, nem véletlenül, a lehető legtávolabb állnak egymástól.)

Minden ember esetében más-más történet és megoldás rajzolódik ki ugyanazzal a kártyával dolgozva. Eddigi tapasztalatom azt mutatja, hogy tűélesen segít meglátni a miérteket egy-egy téma kapcsán, sőt, a megoldások, azaz a „hogyan” kérdésében is el lehet indulni vele.

Személyesen Henitől, a kártya megalkotójától sajátítottam el a módszert.
Hivatalos oldalát itt találod: https://kisshenriett.com/szemleletvalto/

 

A kártyára való hangolódás során olyan kérdéseket teszek fel, amelyek az önfejlesztés hatékonyságát szolgálják. Minden esetben Te adod magadnak a választ, ettől igazán különleges és izgalmas ez a módszer.

Érdekel a konzultáció?

ÖNISMERET FEJLESZTÉSE A MENTALITY-VEL

Minden döntéshelyzethez van egy kulcs, ami nyitja a zárakat, segít megértést és megoldást találni.

A belső képességekre fókuszáló kártyák használata ebben segít, a lényeget mutathatja meg új nézőpontok feltárásával, a lehetőségeink rendszerbe foglalásával.

60 kulcsfontosságú képességgel dolgozunk, ezek segítségével vizuálisan tudjuk szemléltetni élethelyzeteinket, sokkal gyorsabban jutva el a válaszokhoz. Csapatoknak is ideális, segít megtalálni azt a harmonikus állapotot, ahol minden résztvevő saját, belső képességét optimalizálva járulhat hozzá a csoport sikerességéhez.

A módszer könnyed és játékos formában segít azonnali megoldást találni egy témára vagy problémára, optimalizálja a résztvevők belső mozgatóerőit.

Érdekel a program?

Kapcsolatfelvétel

Ajánlatot szeretnél kérni? Kérdéseid vannak? Töltsd ki az űrlapot, és mi 48 órán belül visszajelzünk Neked!
Kedvezményes megrendelésA kedvezményes ár:
9 520 Ft

Töltsd ki az űrlapot az adataiddal, majd kattints a „Megrendelem” gombra.
A Mentality árát átutalással tudod rendezni, melyhez a postázás költségét hozzászámoljuk.
A részleteket elküldjük Neked e-mailben.