Kik vagyunk

Hárman az emberekért, mint Charlie angyalai:
a Mental Team története

Hármunk kapcsolódása egy őszinte, tiszta barátságból vált kezdetben szellemi termékké, majd formáltuk mentális egészség-szolgáltatásokká. Mindannyian saját képességeinkkel és tudásunkkal dolgozunk, miközben közös erővel segítjük az embereket. Bízunk benne, hogy hamarosan Téged is!

Innen indult a
Mental Team

Mi, hárman ugyanabban az évben születtünk, mindannyian kisgyermekes anyukák vagyunk, és hosszú évekre visszanyúló barátságunk mellett egy közös munkahelyre terelt minket az élet néhány évvel ezelőtt.

Ekkorra már a pelusról az önismeretre és tudatosságra helyeződött át a fókuszunk, amit mindhárman évek óta kutattunk.

Őszinte kíváncsisággal, hosszú beszélgetések során fejtegettük a miérteket, komoly erőkkel képeztük magunkat a témában, mindeközben pedig eredeti szakmáink, a HR-Recruitment, illetve a Projektmenedzsment területein is kihoztuk magunkból a maximumot.

A fordulat, amely a mai tevékenységünk alapja lett

Egy céges csapatépítő alkalmával mi voltunk a Mentál Sarok háziasszonyai. Nemcsak a tudásunkat mutathattuk meg végre másoknak, hanem számunkra is változást hozott ez a néhány óra.

Felismertük, hogy óriási igény van a munkavállalók lelki és mentális egészségének támogatására.

Hálásak vagyunk, és ezúton is köszönjük a munkáltatónknak, hogy összehozott minket, és lehetőséget teremtett arra, hogy a mai napig munkatársaink mentális egészségével foglalkozhatunk.
Írj nekünk
MEDIÁTOR

Müller Mónika

Eredeti szakmámban, a HR és toborzás világában már több, mint 10 éve vagyok jelen, évek óta vezető pozícióban. Ebből adódóan nagyon sok különböző emberrel kapcsolódtam, és ezek a találkozások egyre szélesebbé tették a látókörömet.

Felismertem magamban, hogy őszinte figyelemmel, empátiával és megértéssel tudok az embertársaim felé fordulni, ami már önmagában is gyógyító erővel bír. Ehhez adtam hozzá 4 év kemény önismereti munkát – amelyet, bár ma már hatalmas áldás, valójában kikényszerített az élet, – így jutottam el végül a mediátor hivatáshoz, ami egy csodálatos módszer a konfliktusok békés rendezésére.

Tevékenységem során gyakran látom, hogy nem minden esetben nyitott mindkét fél erre a típusú megoldásra, így folyamatosan képzem magam, bővítem az általam alkalmazott módszerek körét.

Mára már ott tartok ebben a folyamatban, hogy több kiváló eszközt integrálva segítek rátalálni azokra a belső lehetőségekre, erőforrásokra, esetleges elakadásokra, amelyek felismerésével közelebb juthatsz a motivációdhoz, életfeladatodhoz és belső békédhez.

A mediáció folyamata a konfliktuskezelés mellett hozzájárulhat, hogy jobban érezd magad a bőrödben, kiteljesedj a munkádban és magánéletedben egyaránt.

Fentebb azt írtam, hogy az önismereti folyamatokat valójában kikényszerítette tőlem az élet. Ez egész pontosan, egy erős testi tüneteket produkáló, mélyre temetett trauma következményeként jelentkező pánikbetegség volt. 11 évesen vesztettem el a szüleimet egy balesetben, amely egész életemre rányomta a bélyegét, de sosem akartam igazán ránézni. Felnőtt családi életemben aztán egy ördögi körben találtam magam, folyamatosan a hozott mintáimat ismételgettem, így akarva megidézni a szüleimet…

De ez nem volt jó út, és a testem jelzett is, bár, sokáig még nem láttam rá. Mostanra azt mondhatom, hogy kemény önmunkával, és még több kívülről érkező segítséggel mindent fel lehet dolgozni– végre úgy érzem, úton vagyok a kiteljesedés felé. Hogy mit jelent számomra a kiteljesedés? Egyszerű: olyan tevékenységet végezni, amelyet igazán szeretek, azokkal az emberekkel, akik nagyon fontosak nekem.

Vedd fel velem a kapcsolatot

NARRÁTOR

Lucza Diána

Huszonévesen hosszú éveken át mértéktelenül vetettem bele magam a munka világába. Rengeteget dolgoztam, nem tudva, és igazán nem is gondolván bele, hogy ezt lelki, mentális és fizikai tünetek nélkül, a végtelenségig lehet űzni.

Végül az élet egy időre kivette a kezemből a tollat, beleírt az addigi történetembe, és egy komoly egészségügyi problémával találtam magam szembe.  Ez a fordulat volt az, ami először rávilágított arra, hogy a fizikai mellett a lelki szükségletek kielégítése is fontos, sőt, meghatározó. Mivel a nyugati orvostudomány nem tudott megoldást adni a problémára, hosszas útkeresés és önfejlesztés vette kezdetét. Már a folyamat legelején feltárult számomra, hogy a betegség alapja nem csak a túlhajszolt életmódban gyökerezik, hanem egy komoly gyermekkori traumában is.

Számos módszert megismertem, többféle terápiát alkalmaztam, azonban egyetlen  kizárólagos megoldást sem találtam. Eközben észrevétlenül vált szenvedélyemmé, hogy minél több mentális egészségfejlesztő módszert megismerjek: bújtam a könyveket, hallgattam az előadásokat, mostanra pedig már ez az egyik fő érdeklődési körömmé vált.

A megismert módszerek holisztikus, összetett képet adtak számomra az emberi „jólléttel” kapcsolatban, ennek sokszínűségét pedig elkezdtem átadni az ez iránt érdeklődő  barátaimnak és ismerőseimnek is.

Napról-napra egyre többen fordultak hozzám segítségért, kérdezték, melyik módszer miben tud támogatást adni nekik, a rálátásom pedig csak gyarapodott a mentális egészséget segítő módszerek terén.

Mivel HR szakemberként éveken át foglalkoztam képzések szervezésével, előadások összeállításával, az akkor megszerzett tapasztalataimat most –  a lelki egészséggel kapcsolatos témákkal ötvözve – segítek vállalatoknak, illetve saját munkatársaimnak. Szívvel-lélekkel és maximális felkészültséggel prezentálom és csatornázom mindazt a tudást, amivel már rendelkezem, hogy segíthessek.

Vedd fel velem a kapcsolatot
ÖNISMERETI MENTOR

Balázs Mariann

Világéletemben vonzottak a megmagyarázhatatlan dolgok. Mindig kerestem, hogyan nézhetnék a rejtélyek mögé, szerettem volna jobban megismerni és megérteni a működésemet, a helyzetekre reagálásaim okát, tulajdonságaim gyökereit, egyszóval: önmagamat.

Ezért indultam el az önismeret rögös, ám mindennél izgalmasabb útján. Az út során számos kapcsolódó témával, eszközzel és tudományággal ismerkedtem meg.

Így vált szerelemmé számomra az asztrológia, hiszen általa válaszokat kaptam a működésemre, sikerült még mélyebben rálátni önmagamra, és felismertem azokat a gyengeségeimet is, amelyekre korábban nem tudtam racionális magyarázatot adni. Ez a tudomány segített hozzá egy egészen más típusú, analógiákon alapuló gondolkodáshoz.

Tanulmányaim során az oktatóim több utalást is tettek a Tarot-kártyára, ahol hasonló gondolkodásmód szükséges. Egészen addig, ahogy sokan mások, talán pont Te is, egyfajta jövendőmondással azonosítottam a Tarot-kártyát, pedig ez a módszer lényegében a saját tudatalattinkkal való kapcsolódást segíti. Általa információkat és útmutatást kaphatunk a legfontosabb forrásból, a belső énünktől.

Innentől kezdve éreztem úgy, hogy meg kell ismerkednem legalább a lapokkal – az alapokkal. Végül egyre mélyebben beleástam magam, és világos lett előttem, hogy a kártyával bizony dolgom lesz. Motivált, hogy megmutassam a Tarotnak azt a felhasználási módját, ami a modern ember számára befogadható és hasznos módon szolgálja az önismereti utat.

Egy olyan módszert álmodtam meg a Tarot-kártya használatával, ami nem jövőben rejlő lehetőségek feltérképezésére szolgál, hanem önmagunk megismerésére.

Mostanra már egyértelműen önismereti eszközként tekintek rá, ahol a kulcs a megfelelően feltett kérdés! Hiszen a lapokban ott a válasz, sokszor még többet is kapunk tőlük, mint amire számítunk. A Tarot egy olyan önfelismerési és önmegismerési folyamatot indíthat el, amely lépésről lépésre visz egyre közelebb önmagunkhoz, és segít abban, hogy tudatosabban nézhessünk rá az életünkben zajló eseményekre is.Nem kell, hogy higgy benne, elég, ha nyitott vagy rá.

Vedd fel velem a kapcsolatot

Kapcsolatfelvétel

Ajánlatot szeretnél kérni? Kérdéseid vannak? Töltsd ki az űrlapot, és mi 48 órán belül visszajelzünk Neked!
Kedvezményes megrendelésA kedvezményes ár:
9 520 Ft

Töltsd ki az űrlapot az adataiddal, majd kattints a „Megrendelem” gombra.
A Mentality árát átutalással tudod rendezni, melyhez a postázás költségét hozzászámoljuk.
A részleteket elküldjük Neked e-mailben.