Kik vagyunk

Hárman az emberekért, mint Charlie angyalai:
a Mental Team története

Hármunk kapcsolódása egy őszinte, tiszta barátságból vált kezdetben szellemi tőkévé, majd formáltuk mentális egészség-szolgáltatásokká. Mindannyian saját képességeinkkel és tudásunkkal dolgozunk, miközben közös erővel segítjük a szervezeteket és azok tagjait. Bízunk benne, hogy hamarosan Titeket is!

Innen indult a
Mental Team

Mi, hárman ugyanabban az évben születtünk, mindannyian kisgyermekes anyukák vagyunk, és hosszú évekre visszanyúló barátságunk mellett egy közös munkahelyre terelt minket az élet néhány évvel ezelőtt.

Ekkorra már a pelusról az önismeretre és tudatosságra helyeződött át a fókuszunk, amit mindhárman évek óta kutattunk.

Őszinte kíváncsisággal, hosszú beszélgetések során fejtegettük a miérteket, komoly erőkkel képeztük magunkat a témában, mindeközben pedig eredeti szakmáink, a HR-Recruitment, illetve a Projektmenedzsment területein is kihoztuk magunkból a maximumot.

A fordulat, amely a mai tevékenységünk alapja lett

Egy céges csapatépítő alkalmával mi voltunk a Mentál Sarok háziasszonyai. Nemcsak a tudásunkat mutathattuk meg végre másoknak, hanem számunkra is változást hozott ez a néhány óra.

Felismertük, hogy óriási igény van a munkavállalók lelki és mentális egészségének támogatására.

Hálásak vagyunk, és ezúton is köszönjük a munkáltatónknak, hogy összehozott minket, és lehetőséget teremtett arra, hogy a mai napig munkatársaink mentális egészségével foglalkozhatunk.
Írj nekünk
MEDIÁTOR, SZERVEZETI OMBUDS, KARRIER COACH

Müller Mónika

Felnőttképzési szakemberként, a Humán Erőforrás területén szerzett több mint 15 éves szakmai és emberi tapasztalatomból adódóan nagyon sok különböző emberrel kapcsolódtam, és ezek a találkozások egyre szélesebbé tették a látókörömet.

Felismertem magamban, hogy őszinte figyelemmel, empátiával és megértéssel tudok az emberek felé fordulni, ami már önmagában is gyógyító erővel bír. Ehhez adtam hozzá 5 év kemény önismereti munkát – amelyet, bár ma már hatalmas áldás, valójában kikényszerített az élet, – így jutottam el végül a Szervezeti Ombuds hivatáshoz, amely csodálatos, kivételes módszer a konfliktusok békés rendezésére, a munkavállaló objektív lehetőségeinek feltárására, ezzel utat nyitva a szervezet optimális működéséhez.

Missziómmá a munkahelyi jóllét vált, fókuszban a munkavállaló, mint a szervezet legfontosabb erőforrása. Az önismeret fejlesztése munkámban és vállalkozásomban is kiemelt szerepet kap.

A Szervezeti Ombuds Egyesület tagja vagyok,  munkámmal támogatni szeretném az Ombuds látásmód szélesebb körben való elterjedését.

Ombudsként a szemléletváltás és a lehetőségek feltárása a célom, ezzel segítve a munkavállalót saját potenciálja elérésében.

Mediátor végzettségemmel és tapasztalatommal konfliktusok megoldásában tudok támogatást adni, karrier coach tanulmányaimat pedig integrálva, a szakmai életút ideális alakításában nyújtok segítséget.

Mottóm és hitvallásom „középen lenni”, ami több értelmű, számomra mégis a legkifejezőbb ebben, hogy a harmónia mindig itt, középen mutatkozik meg.

Vedd fel velem a kapcsolatot

JÓLLÉTI MENTOR

Lucza Diána

Önismereti utam 9 éve indult, melyet egy megoldhatatlannak tűnő betegség indukált. Amikor szembesültem sérüléseimmel és elakadásaimmal, amikor megértettem a test és lélek kapcsolatának fontosságát, hatalmas tudásszomjjal indultam neki a különbözi gyógyító- és önismereti módszerek megismerésének. Az út sokszor volt kíméletlenül nehéz, több alkalommal buktam el és kellett újra felállnom, de rájöttem, hogy micsoda kincseket rejt, ha őszintén szembe tudunk nézni önmagunkkal és hibáinkkal.

Rájöttem, hogy félelmeink erővé alakításában hatalmas potenciál rejlik. Az út során azt is észrevettem, hogy nem tudtam egy-egy módszer mellett kifejezetten elköteleződni, viszont mindegyik alkalmazása során van egy rejtett kincs, melyet beépítve a kirakós egy-egy darabja lehet, melyek összeillesztésével a végén megkapjuk az teljes képet és értelmet nyer minden egyes puzzle kocka. Jólléti mentorként ezen módszerekből válogatva igyekszem holisztikus szemlélettel javaslatot adni – legyen az akár egyén, csoport, vagy vállalat – testi, lelki és szellemi jóllétének megtartására, vagy regenerálására.

Az út bár egy ideje tart, még sincs vége, hiszen az önismeret egy örökké tartó folyamat, melyben a hullám hegyek és völgyek váltakozása mellett igyekszem idegenvezetőként fogni azok kezét, akik életük mindhárom területén szeretnék egyensúlyukat elérni, vagy megtartani. Hiszem, hogy a betegség, az egyensúlytalanság egy kiváló lehetőség arra, hogy jobban megismerjük önmagunkat és igényeinket, hiszen ahogy John Gaden mondaná:

Állandóan nagyszerű lehetőségekkel szembesülünk, melyek megoldhatatlan problémának vannak álcázva.

 

Vedd fel velem a kapcsolatot
MENTAL COACH

Balázs Mariann

Mindig olyan munkakörben dolgoztam, ahol fő tevékenységem jelentős részét az emberekkel való kapcsolattartás határozta meg. Felismertem, hogy ebben jól működöm, az emberek valódi hogyléte kíváncsiságom tárgyát képezi.

Az önismeret és annak minden aspektusa vált fő érdeklődési körömmé, így körvonalazódott számomra, hogy bizony az én hivatásom egy segítő szakma lesz. Mára már kialakítottam saját támogató folyamatomat, ami a visszajelzésekből ítélve kivételesen hatékonynak bizonyul.

Önismereti utam során számos módszerrel, eszközzel, tudománnyal találkoztam. Volt, amiben elmélyedtem, volt, amiben kevésbé, és volt olyan is, amit elsajátítottam.

Szerelemmé vált számomra az asztrológia, hiszen általa sikerült még mélyebben rálátni önmagamra. Ez a tudomány segített hozzá egy egészen más típusú, analógiákon alapuló gondolkodáshoz, ami mentén eljutottam a Tarot kártyához is, amiben szintén mély ismereteket – és felismeréseket 😊 – szereztem.

Ezekkel az eszközökkel fantasztikus lépéseket tehetünk önmagunk mélyebb megismeréséhez, nagyon szépen tudják támogatni az önfejlesztést, de számomra hiányzott az egyéni beszélgetéseknél még valami. Nem éreztem teljesnek azt, amit nyújthatok, kellett még egy „keret”.

Ezt a keretet tudom life és business coachként hozzátenni, és így egy különleges coaching folyamatot kialakítani. Az általam alkalmazott eszközöket gyúrtam össze, és megalkottam saját módszeremet. Ez a Mental Coaching, ami nagybetűvel RÓLAD szól!

„A legjobb módja annak, hogy megértsd a világot, ha előbb saját magadat érted meg.”     Suzuki Zen szerzetes

 

A Mental Coaching által fejlődik az önismeret, önreflektívekké válunk, felismerjük és optimálisan alkalmazzuk képességeinket, rálátunk lehetőségeinkre és határainkra, röviden: tisztább képet kapunk magunkról.

Holisztikusan alkalmazom az általam ismert módszereket, mindig az egyén fejlődését szem előtt tartva. Hiszek abban, hogy a legfontosabb, amivel foglalkozhatunk, az önmagunk mélyebb megértése és én ebben tudlak támogatni.

Vedd fel velem a kapcsolatot

Kapcsolatfelvétel

Ajánlatot szeretnél kérni? Kérdéseid vannak? Töltsd ki az űrlapot, és mi 48 órán belül visszajelzünk Neked!
Kedvezményes megrendelésA kedvezményes ár:
9 520 Ft

Töltsd ki az űrlapot az adataiddal, majd kattints a „Megrendelem” gombra.
A Mentality árát átutalással tudod rendezni, melyhez a postázás költségét hozzászámoljuk.
A részleteket elküldjük Neked e-mailben.