Mert Egyáltalán Nem Mindegy, Hogy Vagy A Munkahelyeden!

Kép forrása: Unsplash

Hogy miért olyan fontos pont a munkahelyi mentális egészség? Őszintén elárulom!

A válasz nagyon egyszerű, mert mi, dolgozó anyák találtuk ki…:) De nem csak mi, anyukák dolgozunk. Dolgoznak még apák, nagymamák, nagypapák, útjukat kereső fiatalok. Ők és mi, nem egyszerű munkavállalók vagyunk, hanem emberek, akik egy szervezet legfontosabb erőforrásai (mégiscsak HR-es vagyok, szóval engedjétek meg, hogy ezt tényként kezeljem).

És ha ez emberi tényező ilyen hangsúlyos, akkor mi az, amivel ezt az erőforrást optimalizálhatjuk? Ha törődünk vele. Ha meghallgatjuk. Ha figyelünk rá. Ha őszintén érdekel, hogy van. Ha kiemelkedően működő képességeit használjuk, nem pedig újabb és újabb készségek elsajátítását erőltetjük rá.

És mit tehet a munkavállaló, hogy jól érezze magát? Megismerkedik önmagával, felfedezi képességeit, ránéz az elakadásaira.

Mert a lelkeddel dolgozol. Te is, én is!

A minap egy általunk használt módszerrel akasztották a hóhért, azaz engem, és mi derült ki? Persze, hogy én is a sérüléseimet játszom a munkahelyen. Nem láttam rá eddig és felszabadító felismerés volt. Mert most már (ezt is) TUDOM. És mivel tudom, már képes vagyok változtatni rajta. Felismerem a gondolatmenetet, beazonosítom hogy – na Mónika ez már megint a „szokásos” forgatókönyved – és nézőpontot váltok. Nem engedem, hogy eluralkodjon rajtam a megszokott minta. Mert tudom, hogy honnan jön, és azt is, hogy mit érek el vele. Semmit.

Maradhatnék a komfortzónában, hurrá. De nem maradok, mert én fejlődni szeretnék!

Merj Te is magadra nézni, dolgozz a lelkeddel! Segítünk benne! Ha bővebben olvasnál erről itt megtalálod.

A cikk a MUM PARK-on is megjelent, itt:

Kapcsolatfelvétel

Ajánlatot szeretnél kérni? Kérdéseid vannak? Töltsd ki az űrlapot, és mi 48 órán belül visszajelzünk Neked!
Kedvezményes megrendelésA kedvezményes ár:
9 520 Ft

Töltsd ki az űrlapot az adataiddal, majd kattints a „Megrendelem” gombra.
A Mentality árát átutalással tudod rendezni, melyhez a postázás költségét hozzászámoljuk.
A részleteket elküldjük Neked e-mailben.